Mitel introduceert nieuwe samenwerkingsoplossing

Gebruiksgemak gecombineerd met HD-video- en audio-conferencing tegen een betaalbare prijs

Mitel, introduceert de Mitel UC360 Collaboration Point, een innovatieve Android-gebaseerde oplossing voor kantoor- en vergaderruimtes. De UC360 vult het gat dat tot nu toe bestond tussen de ‘eenvoudige’ conference call units en de ‘high end’ videoconferencing-oplossingen. Doordat gebruik is gemaakt van industriestandaarden, zoals SIP en Android, is dit multimedia-apparaat overal snel inzetbaar.

De UC360 biedt HD-video- en audio-conferencing met vier partijen, een in-room presentatiedisplay en de mogelijkheid tot delen en bewerken van documenten met deelnemers op afstand. Dit alles wordt gecombineerd in één enkel betaalbaar product. Het apparaat heeft een compact ontwerp met gemakkelijk te gebruiken 7-inch touch-screen en is eenvoudig te implementeren.
De UC360 is gebaseerd op Mitel’s flexibele, open Freedom-architectuur en maakt gebruik van open standaarden. Hierdoor is het in praktisch elke omgeving inzetbaar, in combinatie met alle gangbare video collaboration-, telepresence-, audio conferencing- en PBX-oplossingen. De UC360 is bovendien ‘cloud-ready’ waardoor het geschikt is voor gebruik in combinatie met Dropbox en Google Docs