5G netwerk opvolger 4G netwerk

[grid_block][one_half title=”” class=””]

5G Netwerk

De Europese commissie heeft tijdens haar laatste bijeenkomst bekend gemaakt dat de Europese Unie en China gaan samenwerken om de opvolger van het 4G netwerk te ontwikkelen. Het 5G netwerk moet in 2020 klaar zijn voor gebruik.

Concept voor 5G

De twee partijen hebben afgesproken om voor het eind van 2015 een concept en een tijdsplan te maken om de ontwikkeling van 5G werkelijkheid te laten worden. China en de Europese Unie werken ook samen op het gebied van promotie voor de opvolger van 4G.

Toekomst van 5G

De verwachtingen zijn dat in de toekomst iedereen gebruik gaat maken van het 5G netwerk. Volgens Eurocommissaris Günther Oettinger is 5G de ruggengraat van onze digitale economieën en gemeenschappen wereldwijd. De investering is hard nodig omdat in 2020 naar verwachting 30 keer zoveel data verkeer zal zijn als in 2010.

[/one_half][one_half title=”” class=””]

5G-internet

Investering

De EU steekt 700 miljoen euro in de ontwikkeling van het 5G netwerk. De Nederlandse telefoon providers verwachten dat het netwerk in 2022 in Europa beschikbaar zal zijn.

Contact

Ben je geïnteresseerd of benieuwd wat 5G voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze ervaren medewerkers.

Bel 088ProDyne

[/one_half][/grid_block]