088-ProDyne / 7763 963
ADSL, VDSL en SDSL.bis

ADSL, VDSL en SDSL.bis

xDSL

Verbindingen op basis xDSL-technologie, zijn nog altijd de meest gebruikte zakelijke internetverbindingen. ADSL is op vrijwel alle zakelijke locaties leverbaar tegen een lage prijs. Daarnaast zijn diensten zoals VoIP, alarm en pin gemakkelijk in te richten op een ADSL verbinding.

Snelheid

De snelheden liggen natuurlijk lager dan bij bijvoorbeeld een glasvezelverbinding, maar zijn meestal ruim voldoende om de gewenste dienst op in te richten. Een telefoongesprek heeft bijvoorbeeld minder dan 100 kb bandbreedte nodig, waarmee over een basis ADSL verbinding al tot 10 gelijktijdige gesprekken te voeren zijn. ADSL lijnen kunnen tevens gestapeld worden, indien hogere snelheden gewenst zijn voor bijvoorbeeld de aanleg van een WiFi netwerk. ProDyne levert ADSL via diverse providers zoals bijvoorbeeld KPN, Tele2 en Infopact, hierdoor kunnen we altijd een onafhankelijk en eerlijk advies geven.

Ontwikkelingen

De afgelopen jaren is de ADSL techniek verder doorontwikkeld en zijn er snellere varianten beschikbaar gekomen zoals ADSL2+ en VDSL. Waar mogelijk, bieden we deze snellere alternatieven natuurlijk aan. Vooral VDSL is een interessante dienst. Bij deze opvolger van ADSL zijn veel hogere down- en upload-snelheden mogelijk. De maximale downloadsnelheid ligt bij VDSL op 52 Mbps, de maximale upload snelheid is 5 Mbps.
Ook de VDSL techniek is volop in ontwikkeling. Indien VDSL2 op je locatie beschikbaar is zijn bijvoorbeeld al downloadsnelheden tot 100 Mbps mogelijk.

DSL

SDSL.bis

Door de doorontwikkeling van diensten zoals ADSL en VDSL komen er nog steeds hogere snelheden beschikbaar, waarmee vooral VDSL in veel gevallen een serieus alternatief is voor een glasvezelverbinding. Een ander alternatief voor een glasvezelverbinding is een SDSL.bis verbinding. SDSL.bis gebruikt meerdere traditionele koperlijnen om een symmetrische (gelijke upload en download snelheid) verbinding tot 20 Mbps te realiseren.

Voordelen

  • Goede beschikbaarheid;
  • Lage maandelijkse tarieven;
  • Lage eenmalige kosten.

Nadelen

  • Beperking maximaal haalbare snelheid;
  • Afstand tot centrale is van invloed op de haalbare snelheid;
  • Asymmetrisch (lagere uploadsnelheid dan downloadsnelheid) m.u.v. SDSL.bis.

Neem contact met ons op en we kunnen je direct de hoogst haarbare snelheden via ADSL, VDSL of SDSL.bis op jouw locatie vertellen.

Bel 088ProDyne