Hoe scoort jouw smartphone?

[grid_block][one_half title=”” class=””]

Breakabilityscore

Het Amerikaanse SquareTrade heeft een onderzoek gedaan naar de breekbaarheidsfactoren van de laatste generatie smartphones. Hierin is dankzij een nieuwe ‘BendBot’ ook voor het eerst een buigbaarheidstest opgenomen.

Samsung het beste

De best presterende smartphone van de laatst uitgebrachte generatie smartphones van Samsung en Apple is de Samsung Galaxy S6. Het toestel wist gemiddeld een 4 te scoren in de testresultaten als het gaat om breekbaarheid. Hierbij gold dat het cijfer 1 werd aangemerkt als ‘laag risico’, de 5 als ‘gemiddeld risico’ en de 10 als ‘hoog risico’.

[/one_half][one_half title=”” class=””]

Samsung S6 Edge

Opvallend is dat de Samsung S6 Edge een stuk slechter buigt dan de Samsung S6 en iPhone 6.

Tegenvallend uit de test kwam de iPhone 6 Plus, welke tijdens de zogenoemde ‘drop test’ zeer teleurstellend scoorde. Een opmerkelijk verschil met de iPhone 6, de generatiegenoot van de 6 Plus.

Wanneer beide toestellen op hun achterkant vallen, valt het met de schade nog mee. Maar wanneer beide toestellen op hun zijkant vallen, is er bij de 6 Plus al een glasbreuk te zien.

Testresultaat

Contact

Ben je geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met één van onze ervaren medewerkers. Wij kunnen je verder inlichten en ondersteunen bij jouw communicatieoplossing.

Bel 088ProDyne

[/one_half][/grid_block]