T-Mobile heeft in oktober 2015 landelijke 4G dekking

[grid_block][one_half title=”” class=””]

Vernieuwing netwerk

Volgens de planning van T-Mobile zal in oktober 2015 95 procent van alle inwoners van Nederland in het 4G-dekkingsgebied van de provider wonen. De vernieuwing van het netwerk verloopt namelijk voorspoediger dan waar de telecom aanbieder eerder rekening mee heeft gehouden.

Beste dekking

Geen enkel land in Europa zo’n goede landelijke dekking als Nederland.T-Mobile wil in een uiterst competitieve omgeving hun ambitie nog hoger leggen, namelijk het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het 4G-netwerk van T-Mobile is gebouwd met het oog op het sterk toenemende datagebruik van bedrijven en consumenten in het aankomende decennium.

Strategie

T-Mobile heeft om aan de verwachtingen te voldoen, voor een andere netwerk strategie gekozen dan de directe concurrenten KPN en Vodafone. Dat houdt in dat T-Mobile zijn netwerk compleet heeft vernieuwd en gebruik maakt van de nieuwste technologie, een volgens T-Mobile ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland. Dit leidt tot een grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten van T-Mobile. Het 4G-netwerk biedt nu al gemiddeld de hoogste internetsnelheden van Nederland.

[/one_half][one_half title=”” class=””]

Analyse

DIKW analyseerde in Q4 2014 ruim 125.000 Ookla snelheidstesten in de gemoderniseerde gebieden van T-Mobile. Hiermee constateert het onafhankelijke data-analyse bureau DIKW dat T-Mobile het best scoort op netwerksnelheid voor downloaden en uploaden, hiermee is de provider de concurrentie te slim af. Later dit jaar zal de operator op het vernieuwde netwerk ook de LTE900-frequentie toepassen, dit zal leiden tot een extra kwaliteitsboost voor de klanten van T-Mobile. De extra kwaliteitsboost zal vooral merkbaar zijn binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties. Hierdoor zal het 4G-netwerk beter beschikbaar zijn op verschillende locaties in Nederland.

Data

Volgens de provider is het netwerk speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Dit is volgens T-Mobile essentieel omdat het dagelijks data gebruik nog steeds hardnekkig stijgt. Dagelijks maken meer dan 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk van de operator. In het eerste kwartaal van dit jaar werd op het T-Mobile netwerk 54 procent meer data verbruikt dan het eerste kwartaal van het afgelopen jaar.

Contact

Ben je geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met één van onze ervaren medewerkers. Wij kunnen je verder inlichten en ondersteunen bij jouw communicatieoplossing.

Bel 088ProDyne

[/one_half][/grid_block]